Martijn Kagenaar
positionering & profilering

Donderdag de 12e

Blog

Op donderdag 12 maart 2020 riep premier Rutte ons op om thuis te gaan werken en sociaal contact te mijden. Events met meer dan honderd personen werden afgelast. België sloot zijn grenzen. Het was crisis.

Waar was jij en wat deed je?

Coronajaar 2020 maakte veel los. Dat maakte het ook tot een ideaal jaar voor wie – zoals ik – geboeid wordt door wat ons drijft. Hoe verandert 2020 onze blik op de wereld? Hoe reageerden we in maart? Wat doen we nu? Hoe ver kijken we vooruit? We zijn als individu en als groep op een compleet nieuwe manier op de proef gesteld.

Bijna alles lijkt te kunnen

De tegenstellingen zijn groot. Ik kan zelf best een jaar zonder festivals, maar de eventbranche niet. Die implodeerde, terwijl de thuiswerk-markt explodeerde. We trapten hard op de rem en gaven weer gas. In het derde kwartaal groeide de economie met 8%. We kunnen kennelijk heel veel in deze tijd vol tegenstellingen.

Maar wat willen we?

Ik ben daar benieuwd naar en ging er over in gesprek met mensen die vooruit willen. Tot 12 maart 2021 lees je elke week wat zij leerden en hoe ze reflecteren op die typische 2020-tegenstellingen.

Wie passeren de revu?

 

* onderstreept = gepubliceerd